A férjemnek nem rég volt a szülinapja, ezért szerettem volna neki egy igazán fimom tortát sütni. Munka után egy órám volt erre a projektre, így született ez az egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 140 g kölesliszt
- 80 g hajdinaliszt
- 90 g eritrit por (vagy porcukor)
- 2 dl olaj
- 200 g reszelt répa
- 4 g szódabikarbóna
- 30 g frissen facsart citromlé
- 100 g víz
Tetejére:
- 1 db nagyobb alma
- 6-8 ek. eperdzsem
- 1 doboz fondant (DR. OETKER FONDANT FEHÉR NYÚJTHATÓ CUKORMASSZA 454 G)
A hozzávalókat egy tálban fakanál segítségével (vagy robotgéppel) alaposan keverd össze.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsd a tésztát és 25 perc alatt süsd meg. (sütőtől függően eltérhet)
A tortalapra körkörösen helyezz almacikkelyeket, majd kend le vastagon eperdzsemmel. A tetejére fondant cukormasszát helyezz. (Kinyújtásához segítséget a dobozon találsz).
A répa ne ijesszen meg, a sült tortalap egyáltalán nem lesz répaízű.
A tetejét ízlés és diéta szerint bármi mással is díszítheted.